10 tennivaló azokon a napokon, amikor csak fel akarod adni

10 tennivaló azokon a napokon, amikor csak fel akarod adni

"Amikor szűkös helyre kerülsz, és minden ellened fordul, amíg úgy nem tűnik, hogy egy percet sem tudsz tovább kitartani, akkor soha ne add fel, mert ez az a hely és az idő, amikor megfordul a dagály."
Harriet Beecher Stowe

Néhány nap könnyű és tele van inspirációval. Néhány nap egyszerűen rutin és néhány nap azt gondolhatod magadban: „Feladom”.

Lehet, hogy úgy érzed, hogy feladnád…

  • Az új szokásod az edzés vagy az egészségesebb táplálkozás.
  • Saját kisvállalkozásod vagy blogod, mert nem érted el a várt vagy kívánt eredményeket.
  • Valóban jobban érzed magad.
  • Azért randevúzni, mert úgy tűnik, hogy nem találod a megfelelő személyt, vagy egyáltalán nem találsz egy jó partnert.

Az ilyen helyzetekben való felszámolás normális része az életben bekövetkező pozitív változásoknak.De az, hogy mit teszel, amikor úgy érzed, hogy feladnád, nagyban meghatározza, merre halad az életed.A mai cikkben 10 dolgot szeretnék megosztani, amelyek segítettek kitartani vagy irányt váltani azokon a nehéz napokon.

1. Használd ki a reális elvárásokat.

Ez nagyon fontos volt számomra.Élj reális elvárásaiddal, ne pedig a gyors eredményeket ígérő hirdetések hallgatásával. Nem úgy, hogy hallgatsz a perfekcionizmusra – a körülötted lévő emberektől vagy önmagadtól –, amely nem enged meg hibákat vagy kudarcokat.Használd ki, ha meghallgathatod azokat az embereket, akik már elértek oda, ahová szeretnél jutni.Hallgasd meg azokat az embereket, akik tudják, mi működik, és hogyan fogsz megbotlani és elbukni az út során, és meg tudják mondani, mennyi ideig tarthat az utazás.Valószínűleg nem kapsz pontos tervrajzot. De nagyszerű útmutatást jelenthetnek azok a dolgok, amelyeket az emberek személyesen, könyveken és blogokon keresztül elmondhatnak.

2. Emlékeztesd magad, miért csinálod ezt.

Könnyű elveszíteni az összképet a mozgalmas hétköznapokban.De ha úgy érzed, hogy feladod, próbálj újra kapcsolatba lépni azzal, hogy miért csinálod, amit csinálsz.

 Talán az, hogy:

  • Támogasd és óvd családod.
  • Élj egészségesebben és tovább, hogy nézhesd, ahogy gyermekeid felnőnek.
  • Nézd meg a világot és fedezz fel új dolgokat.

 

Írd le a válaszaidat.

Aztán, amikor úgy érzed, hogy feladnád, húzd elő azt a papírdarabot, amelyen a legerősebb miértje(i)d szerepel. Gyakran segít.

3. Ne feledd: Hajnal előtt van a legsötétebb.

Ez a gondolat segített kitartani, amikor a dolgokat nagyon nehéznek éreztem, és úgy éreztem, feladom, és hazamegyek. Mert igaznak találtam.Amikor úgy tűnt, hogy a dolgok a mélyponton vannak a blogommal és a karieremmel, a randevúzási életemmel vagy általában az életmotivációmmal, mindig történt valami.Valószínűleg elég gyakran, mert az, hogy ezen a mélyponton voltam, arra kényszerített, hogy valamit változtassak a dolgokon.De talán azért is, mert úgy tűnik, hogy az életnek van valamiféle egyensúlya, ha csak folytatom. Ha csak cselekszem ahelyett, hogy feladom és nem tennék semmit, akkor mindig történik valami jó.Ennek az ismétlődésnek a láttán megerősödött bennem a cselekvésbe vetett hitem, és a folytatásban még a nehéz napokon vagy heteken is.És még akkor is nyújt némi kényelmet, ha a dolgok elég sötétnek tűnnek.

4. Kapcsolódjon újra az alapokhoz.

Amikor egy akadályba vagy egy hosszabb durva problémába ütköztem, akkor az egyik dolog, ami gyakran segített, az az, hogy leegyszerűsítem és újra kapcsolatba lépek az alapokkal.Könnyen eláraszt minden olyan információ, amely az életben végrehajtható bármilyen változásról szól.Ez zavart okozhat, és túl sok dolgot próbálsz meg egyszerre csinálni.Ilyen helyzetekben hasznos volt számomra az egyszerűsítés.Csak néhány vagy egy dologra koncentrálni, amit megtanultam, amelyek az élet ezen területén az alapvető alapok. Szociális készségeim fejlesztése érdekében ilyen volt például a pozitív hozzáállás és a kapcsolatfelvétel.

5. Tudj meg többet, és helyesbítsd az irányt.

Az alapokkal való újracsatlakozás gyakran jól működik. De néha egy durva helyzet során, vagy amikor úgy érzem, elakadtam, hasznos volt, ha ehelyett kissé megváltoztattam az irányt.Megvizsgálni, hogyan csinálom a dolgokat, milyen eredményeket hoznak, és összehasonlítani azzal, hogy az előttem járók hogyan csinálták a dolgokat.Hogy őszinte legyek önmagammal, és beismerjem, hogy talán egy-két dolog, vagy annak kis része nem működik olyan jól.És egy időre lecserélni ezeket a dolgokat – annak alapján, amit mások a múltban tettek –, és megnézni, hogy ez jobban működik-e.Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy ki kell lépnem a komfortzónámból.

6. Mondd el magadnak: Csak mára!

Íme egy kis kifejezés, amit Brian Tracytől kaptam, és gyakran használok, amikor rossz napom van egy új szokás miatt.Azt mondom magamnak: Csak ma XX!Cseréld le az XX-et azzal, amit csak ma teszel meg, például mozogj, kezdd el a legfontosabb feladatot a nap első dolgaiban vagy egy egészséges ebédet.Ha azt mondom magamnak, hogy csak ma kell megtennem, két nagy előnyöm van:Elengedem az elmúlt idők mentális terhét, amikor megtettem, és a jövőbeli idők, amikor meg fogom tenni. És így a feladat sokkal könnyebbé és belsővé válik és az ellenállás elolvad.Arra is emlékeztet, hogy nem az életem hátralévő része az az időszak, amit a szokások megváltoztatásába fektetek. Körülbelül 30 nap elteltével a megszokás többnyire automatikus lesz, így nem kell akaraterővel tennem a következő néhány évben vagy évtizedben.És képzeld el, ha eljön a holnap, valószínűleg ismét jó napom lesz, kisebb ellenállással, és nagy valószínűséggel újra lesz kedvem a feladathoz.

7. Vedd fel a kapcsolatot a körülötted lévő emberekkel, hogy kiengedd és újratöltsd a motivációd.

Azt tapasztaltam, hogy amikor az akadályok leküzdhetetlennek tűnnek, vagy nincs energiám egy másik akadály leküzdésére, akkor egy dolog, ami sokat segíthet, az az, hogy megnyílok róla.Hogy beszéljek erről a párommal, egy barátommal vagy a szüleimmel. Kiszellőztetni, kitalálni magam, miközben a másik hallgat. És hogy kapjak néhány kiegyensúlyozott és tapasztalaton alapuló tanácsot, amikor szükségem van rá.Ez feltölti az energiámat és a motivációmat.Ha jelenleg nehezen találsz valakit, aki felé megnyílhatsz – vagy az életedben élő embereknek nehézséget okoz egy aktuális kihívás megértése vagy segítése –, akkor kereshetsz például támogató Facebook-csoportokat vagy más csoportokat az interneten esetleg egy szakembert aki ezekre a problémákra szakosodott.

8. Nézz vissza, és ünnepeld, meddig jutottál.

Ha úgy érzed, hogy feladod, túlterhelt és fáradt vagy, akkor könnyen elveszítheted a perspektívádat azzal kapcsolatban, amit eddig elértél.A megtanult dolgok, a megtett lépések és a leküzdött akadályok.Gondolkodj el ezeken a dolgokon, amikor úgy érzed, feladod. Értékeld és ünnepeld azt, amit eddig tettél a célod felé. Értékeld magad a belefektetett erőfeszítésekért.Ez segít abban, hogy ismét optimistábbra változtasd nézőpontodat, és új lépést találj, amelyet megtehetsz a továbblépéshez.

9. Lazítsd el magad, és tarts egy kis szünetet.

Igen, úgy érezheted, hogy fel akarod adni. De tapasztalataim szerint ez néha egyszerűen azt jelzi, hogy szükséged van egy jól megérdemelt pihenésre, miután túl sok munkát fektetettél be, vagy megpróbáltál ragaszkodni egy túl optimista időtervhez.Tehát amikor ez megtörténik, hallgass testedre és elmédre.Vegyél ki néhány órát vagy napot. Pihenjen, gyógyulj meg, és felejts el mindent a feladatról, projektről vagy bármiről, amiről le szeretnél mondani ezalatt az idő alatt.Ez figyelemreméltó módon megváltoztathatja érzéseid és újratölthetik az akkumulátoraid.

10. Nézd meg, ideje leszokni, és kipróbálni valami mást.

Néha nincs időd feladni. De lehet, hogy ideje felhagyni azzal, amit csinálsz, és valami mással próbálkozni.Ha feladod, vagy nagyon unatkozol, ha nem érzel igazi szenvedélyt, izgalmat vagy kíváncsiságot a változás vagy a jelenlegi utad iránt, akkor tedd fel magadnak a következő két kérdést:Azért csinálom, mert tényleg akarom?
Vagy azért csinálom, mert valaki azt mondta, vagy mert úgy tűnik, hogy körülöttem sokan megtették, vagy éppen dolgoznak rajta?Nem könnyű azonban tudni, hogy mit akarsz, mielőtt belekezdesz. Előfordulhat, hogy különböző utakat kell kipróbálnia, mielőtt megtalálod a megfelelőt.És attól, hogy körülötted úgy tűnik, mindenki szereti a futást, még nem jelenti azt, hogy szeretned kell, vagy fel kell hagynod a rendszeres testmozgás szokásával.Inkább sétálj, biciklizz, tollaslabdázz vagy asztaliteniszezz.

Próbálj ki egy új módot arra, hogy azt csinálj, amit szeretnél, és ellenőrizd, hogy ez jobban illeszkedik-e és élvezetesebb-e a számodra. Neked vannak bevált taktikáid ezekre a napokra?

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatokazeletrolesegyebmasrol.blog.hu/api/trackback/id/tr317167254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gondolatok az életről és egyéb másról

Friss topikok

süti beállítások módosítása