Az öt legjobb módszer a mantránk megtalálására

Az öt legjobb módszer a mantránk megtalálására

 

A „mantra” meghatározása:


[mantra] főnév: olyan szó vagy hang, amelyet ismételnek a koncentráció elősegítésére.

A különféle keleti vallásokban mélyen gyökerező mantrákat a belső erők felszabadítására használták. Ha az elmét egyetlen szóra összpontosítjuk, és semmi mást nem gondolunk közben, az elme elcsendesedik, és lehetővé tesszük, hogy az általában rejtett dolgok a felszínre emelkedjenek.A mantrák nemcsak tudatalattink sötétségére világítanak rá, hanem lehetővé teszik, hogy identitásunkat átitatjuk a használt mantrával. A tudomány feltárta, hogy a nyelv ereje formálja gondolatainkat... és gondolataink személyiségünket.Ezért választhatunk mantrákat a vágyott személyiségjegyek alapján, és a szavakat személyes eszközként használhatjuk önmagunk jobbátételére.

Mindannyian az igazságot keressük.Akár utazó, akár vállalkozó szellemű, akár 9-5 éves életstílust él, mindannyian tapasztalatainkat felhasználjuk arra, hogy megértsük az igazságot.Utunk során mindannyian kudarcot vallunk, magányosnak érezzük magunkat, és kételkedünk döntéseinkben. Ez elkerülhetetlen.

A mantra felállítása azonban ad valamit, amihez visszatérhetsz, amire koncentrálhatsz és erőt fedezhetsz fel benne.Bár ez elméletben egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban a munka nehéz. A mantra beállítása látszólag megközelíthetetlen.

Íme 5 módja annak, hogy megtaláld egyedi mantrádat:


1. Inspiráció


A mantrák mélyen személyes élmények, de ha mások mantráitól inspirálódsz, akkor különböző mantrákkal játszhatsz.Akár az „OM” éneklésével kezded, akár olyan szavakat kölcsönzöl másoktól, amelyekhez vonzódsz, a különféle mantrákkal való játék segíthet megtalálni azt, ami a belső igazságodról beszél.Általában a legjobb módja annak, hogy megtaláld a mantrát, ha megkérdezed magadtól, mire van szükséged. Hagyd, hogy a hiány vezessen, ahelyett, hogy gyenge lennél, de ne ragaszkodj túlságosan egyetlen, általad helyesnek tartott mantrához.Fontos, hogy próbálj ki új mantrákat, és nézd meg, hogyan illeszkednek egymáshoz.

2. Megadás


A (jelenlegi) mantrám a következő: „Elég vagyok”.

Olyan helyről jön, ahol gyakran érzem, hogy nem vagyok elég. Ha átadom magam a mantrámnak az önostorzás pillanataiban, gyakran megváltozik a felfogásom, és segít átváltani a gondolkodásmódomat egy olyanra, amely bátorító és erőt ad.Ha megváltoztatod azt, ahogyan beszélsz magaddal, megengeded magadnak, hogy kedvességet mutass magadnak.De ezt csak önátadással lehet elérni. Bízz benne, hogy te és a mantrád elég vagy, és engedj a gyógyító erejének.

Találd meg a mantrádat!
Mikor mondtad utoljára magadnak, hogy elég vagy?


3. Elkötelezettség


Lehet, hogy az első mantrád nem a legjobb, de kötelezd el magad néhány napig. Számolj le vele.Azt fogod látni, hogy a mantrához való ragaszkodás, még rövid ideig is, lehetővé teszi, hogy mélyebbre juss a mantrában. Kapcsolatot alakítasz ki vele magaddal.Amikor elkötelezed magad egy mantra mellett – még ha nem is a tökéletes mantrád –, az elkezd szolgálni téged.

4. Ismétlés


Az egyik legjobb mentor, akivel valaha találkoztam, arra utasítja a tanítványait, hogy 20-szor ismételjék meg maguknak a mantráját. Ha ezalatt az elme elkalandozik, egyszerűen húzd vissza a mantrához.Ne ítélkezz magad felett azért, mert elveszted a mantrát, hanem gyakorold azt a művészetet, hogy megbocsájts magadnak, ha elveszted. Ezután egyszerűen térj vissza hozzá.Ismétlés a kulcs. Térjünk vissza az ismétlés egyszerűségéhez.

5. Válj eggyé


Te és a mantrád egyek vagytok.Azokban a pillanatokban, amikor az élet nehéz, vagy úgy érzed, túlterheltek, tudd, hogy a mantrád benned van. Bármelyik pillanatban visszatérhetsz hozzá. Az egyetlen dolog, amire szükséged van, az az engedélyed magadtól, hogy visszatérj hozzá.Éld a mantrádat, és a mantrád életre kel.


Bizalom


A mantrák titokzatos módon működnek, de továbbra is nyitottak a lehetőségre. A mantrád ott lesz, amikor szükséged van rá.Az a munka, amelyet ma a mantrád alapján megteszel, holnapi életed alapját fogja építeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatokazeletrolesegyebmasrol.blog.hu/api/trackback/id/tr6016819672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gondolatok az életről és egyéb másról

Friss topikok

süti beállítások módosítása